Arrangementer

Nissefest
Den første Nissefesten i 1950 er allerede nevnt, og den er fulgt opp av en uavbrutt rekke av førjulsfester hvert år frem til i dag, og det fins ingen planer om å bryte denne tradisjonen.
Nissefestene har nok variert litt i kvalitet opp gjennom årene, og i 1970 følte korpset at en hadde problem med å fornye seg. En valgte derfor å leie inn en TV-kjendis på den tid, Helge Sverre Nesheim, til å lede programmet i tillegg til å ha egne innslag spesielt rettet mot barna i salen. På mange måter var dette vellykket, men etter en reprise med Helge Sverre Nesheim i 1971, Kirsten Langbo i 1972 og Ingebrigt Davik i 1973, bestemte korpset seg for å satse på egne krefter igjen. Kreativiteten har vært stor og utallige kjente TV-figurer har opptrådt på scenen i Samfunnshallen: Karius og Baktus, Pompel og Pilt, Skomakergata, Folk og røvere i Kardemomme by, Sesam Stasjon, Emil i Lønneberget, Brannmann Sam og mange flere. I tillegg til slike innslag blir det også hvert år satset på en høytidelig slutt på festen slik at publikum kan få oppleve en god førjulsstemning.

Showboat
18. mars 1984 var det premiere på det som senere skulle kalles Showboat I. Dette var en storsatsing på et sceneshow for et voksent publikum, der vi tok dem med på en musikalsk reise til flere kontinenter. Den viktigste kulissen var en kjempesvær båt i front av scenen og turen gikk via London med My Fair Lady, London Bridge is falling Down, Land of Hope and Glory, til Paris med Sous le Ciel de Paris, videre til Amerika med Tonight, Bluegrass, Dixieland – musikk og Down by the Riverside. Så til Hawaii med Alo ha-oe, til Spania, til Donau, til Tyrol med Sommer i Tyrol, til Tyskland med Egerländermusikk og Seeman før hjemturen startet med Hildringstimen og med Anchors Away som avslutning. Kaptein og reiseleder var Erik Orten.
Dette ble en kjempesuksess, og vi måtte til med en ekstraforestilling 31.03.84.

Den neste turen med Showboat II gikk av stabelen 26.10 og 01.11.86. Kulissene i front var de samme, og det var også kapteinen, men nå hadde vi også fått en svær lystavle bak på scena som blinket SHOWBOAT i forskjellige varianter (6,80 m x 1,20 m). Denne gangen gikk turen først til Finland med jenka og badstue, videre til Sovjetunionen med Stenka Rasin, Sabeldans og Vaktskifte, til Japan med Sukiaki, Saudi-Arabia med Caravan, Senegal med rytmefest, Hellas med Stranden, Brasil med Cachita samba, USA med Stuck on You, A Chorus Line og The Movies. Så til England med The Beatles, Skottland med Scotland The Brave, Irland med reel før vi reiste hjem igjen til Måløy med Så lenge skuta kan gå og Kronprins Olavs Honnørmarsj som avslutning og avmønstring
Nok en gang suksess med lovord i Fjordenes Tidende og fra ”de medreisende.”

Den tredje og foreløpig siste turen med Showboat III startet 21.04.91, med reprise 15.09 i Måløy, 12.10. i Stryn og 17.11. i Syvde.
Denne gangen startet turen med segling langs norskekysten med Tanta til Beate, Lappland, Fru Johnsen og American Express. Videre reiste vi til England med Can`t Buy Me Love, Starlight Express, Lucky Lips, Living Next Door to Alice og He Ain`t Heavy, He is My Brother. Så til USA med St. Luis Blues, Wall Street Parade, Play for Me A Simple Melody, Shake Rattle And Roll, Blueberry Hill, Lollipop Rock Medley, What have they done To My Song, Ma, Swing The Mood og To All The Girls I Loved Before. Etter pause gikk turen tilbake til Europa og England med Billy Vaughn Medley og Beatles In Revue, så til Tyskland med Morning At Seven og James Last Medley, til Sverige med Mitt eget Blue Hawaii og I Can`t Stop Loving You, før vi avsluttet i Norge igjen med Dansebandet og Sailing.

Dette var kanskje den aller beste av de tre musikalske reisene, noe som kritikkene både i Fjordenes Tidende og publikum ga uttrykk for. I Fjordingen og Lokalavisa for Vanylven og dei næraste bygdene fikk vi strålende omtale for ”cruiset” etter opptreden i Stryn og Syvde.
Både på Showboat II og Showboat III hadde vi god hjelp av dansere fra Turngruppa i Måløy Idrettslag. De var virkelig med på å sette en spiss på disse forestillingene, noe som også ble fremhevet i aviskritikkene.

Dansegalla
Den første Dansegallaen til Måløy Musikklag ble arrangert 15.02.92. Med dette arrangementet ønsket vi å gi et voksent publikum en stilig fest med god mat, god underholdning og fin dansemusikk. Dette har blitt et årvisst arrangement, og det er flere gjester som har vært på samtlige Dansegallaer. Gjesteantallet har variert, men som regel er det mellom 300 og 400 personer som ønsker å være vår gjester.

Underholdningen, på ca en time, blir presentert fra scena etter at gjestene har spist. Utgangspunktet er at det er korpset selv som skal stå for underholdningen. Den skal ha høyt musikalsk nivå og treffe et publikum som er gått ut for å ha en hyggelig kveld. De tre første årene var programmet stort sett hentet fra Showboat-arrangementene våre og innslag fra Tyrolerorkester, Dixiegruppe og Danseband, men etter hvert er malen blitt enten et musikalsk tema som f. eks kjærlighet, utdrag fra musikaler eller melodier hentet fra repertoaret til en kjent artist. Vi har fått skrevet spesialarrangementer til korps og kor, bruker stort sett egne solister, og lista er blitt lagt svært høyt for at dette skal være kvalitetsunderholdning. Her kan nevnes utdrag fra Les Miserables, Chess, Evita, Miss Saigon, Aspects of Love og fra repertoaret til Tom Jones og Elvis. En vesentlig årsak til suksessen med denne underholdningen, spesielt de siste årene, er at vi har satset på å leie inn profesjonelle firmaer til å ta seg av lyden.

Maten som har vært servert, har også variert noe, men de siste årene har vi satset på Havets festbord, med kongekrabbe, reker, røykelaks og gravlaks samt tilbehør som eggerøre, majones, sennepsaus og brød. Dette har helt klart falt i smak hos publikum. Etter underholdningen blir det servert kaffe og nydelige kaker som medlemmene eller deres ektemaker har bakt.

Øystein Wik og Randi Melheim i duett

En kan vel trygt si at disse arrangementene har vært en stor suksess både når det gjelder underholdningen og maten. Aktiviteten på dansegulvet forteller oss også at vi har truffet godt med de danseorkestrene vi har leid inn til disse arrangementene.

Alle medlemmene i Måløy Musikklag har lagt ned en formidabel innsats for å få gjennomført disse arrangementene, men uten den spesielle innsatsen til noen krumtapper i laget ville det vært vanskelig å få dette til så godt som det har blitt. En tenker her først og fremst på Helge Blålid som idèmaker og regissør, Rolf Jakob Vedvik som musikalsk leder og Arve Hjelle med sitt spesielle engasjement i Nissefestene.

Det skal heller ikke stikkes under en stol at disse arrangementene er bærebjelkene i lagets økonomi. Solide overskudd på Showboat-arrangementene, Nissefester og Dansegallaer er en ting, men disse arrangementene har også ført til at Måløy Musikklag er blitt engasjert til å underholde i forskjellige sammenhenger, noe som har ført til ekstra inntekter for laget. Her kan det nevnes Underholdning ved Jan Otto Hoddevik sin 50-års dag i Ålesund i 99, underholdning ved Vestlandsturnstevnet i Stryn i 2000, underholdning ved Julebord på Vesterland Hotell i Sogndal i 2003, underholdning under de siste Måløydagene og ved Coast Seafood AS sitt 10-års jubileum i 2004. I tillegg har også Tyrolerorkesteret og Dixiegruppen hatt flere betalte jobber.  Dette har gitt oss bedre rammebetingelser for driften enn om vi bare skulle drevet korpset på tradisjonelt vis.

Måløy Musikklag har sin plattform som et tradisjonelt janitsjarkorps, og vil fortsatt være et korps som marsjerer i gatene, deltar på musikkstevner og rene korpskonserter av forskjellig slag, både i egen kommune og ellers i inn- og utland.
Laget har et høyt aktivitetsnivå, og noen vil vel si at dette krever i meste laget av tid, men samtidig får en så mange gode opplevelser, både musikalsk og sosialt, at det oppveier for alt arbeidet som det fører med seg å være medlem i Måløy Musikklag.