Norway Pelagic åpner fryselager

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

Fredag 16. september åpner Norway Pelagic sitt nye sentrallager på Trollebø. Domstein og senere Norway Pelagic har i mange år vært Måløy Musikklag sin største sponsor, og vi synes det er veldig hyggelig å få underholde på åpningen av et av de største fryselagrene på Vestlandet.

Norway Pelagic er en av landets største fiskeribedrifter, og selskapet står for nedfrysning og foredlingen av mellom 35 og 40 prosent av all pelagisk fisk som leveres til norske anlegg for videre bearbeiding med tanke på menneskelig konsum. Pelagisk fisk er fisk som befinner seg i de frie vannmassene og de mest kjente pelagiske fiskesortene er sild, makrell, lodde og brisling. Selskapet ble etablert i 2007 gjennom en sammenslåing av Domstein Pelagic og en rekke andre store aktører innen sild og makrell. Norway Pelagic har produksjonsanlegg langs store deler av kysten, blant annet på Karmøy, Florø, Måløy, Selje, Lødingen, Bodø og Sommerøy.


Makrell

Kapasiteten på det nye fryselageret er på hele 20 000 tonn og selve bygget er 5 600 kvadratmeter stort. Investeringen har en verdi på rundt 65 millioner kroner, ifølge Fjordenes Tidende.

Måløy Musikklag skal kjøre showet vi hadde på årets dansegalla og Måløydagene; «Movie Highlights». I tillegg er Isak Elvis tilbake med en del Elvis-slagere. Showet skal holdes inne i selve fryseriet (forhåpentligvis er ikke fryseanlegget startet opp enda!) og vi tror dette blir en spektakulær og flott opplevelse.


Fra venstre containerhavna, det nye fryselageret i midten og Domstein/Norway Pelagic til høyre.