Mangeårig medlem Jan Thorsen død

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post

 

Enda en av våre veteraner er gått bort. Jan Thorsen døde lørdag 29. oktober, 75 år gammel etter en tids sykdom. Jan begynte i Måløy Musikklag i 1949 og var medlem i 55 år. Alle disse årene har horn vært hans instrument, både Ess-horn og walthorn.

 

På vårt 100-årsshow i 2004 fikk Jan hedersbevis fra Norges Musikkorps Forbund. Jan har vært innom de fleste verv i styret, og lengst var han kasserer, fra 1973 til 1981. De siste årene har Jan, sammen med Petter Fagerlid, vært med å hjelpe oss med Nissefesten. Måløy Musikklag hedret en gammel venn og medlem med spilling og æresvakt i begravelsen fredag 4. november. Vi lyser fred over Jan sitt minne og takker for mange flotte år med mye moro og spilling i lag.

Minneord i begravelsen ved formann Kjell-Gunnar:

Så er nok en veteran i Måløy Musikklag gått bort.

Jan ble medlem i Måløy Musikklag allerede i 1949 og fikk NMF`s Hedersdiplom i 2004 for hele 55 år som aktiv medlem i laget. Etter at han gikk over i pensjonistenes rekker har han årlig stilt opp i lag med Petter og vært med å arrangere Nissefest. Så vidt meg bekjent har han vært med på alle nissefester, første gang arrangert i 1950 så fartstiden i Måløy Musikklag strekker seg over 60 år. Imponerende og ikke minst inspirerende for oss alle.

Da vi fikk vite at Jan var gått bort på lørdag, var det mange som i tankene gjennomgikk alle de hyggelige opplevelsene vi hadde hatt sammen med Jan på øvelser, på arrangementer og på turer.

Han var en dyktig musiker og kom ofte med humørfylte replikker. En skikkelig trivelig kar spør du meg. Han likte godt marsjer og viste stor interesse for tyrollermusikk.

Jan har hatt mange verv både i styre og komiteer. Han var en ryddig og patentlig type og tok oppgavene absolutt på alvor.

Alle vi i Måløy Musikklag føler at vi nå har mistet en patriotisk medspiller og støttespiller og lyser fred over minnet hans.
 

 

Under er et utvalg bilder fra arkivet:


Jan sammen med Astrid Hamre under turen til Kindsbach i Tyskland i juni 1981.

 


Showboat 1986. Maska på plass.

 


Showboat 1986. På tur innom Sovjet. "Dei gamle er best."

 


Frisch Gewacht, Minette Walzer, Froher Sinn (Brussige). Utsnitt av gruppe fra 1906. Terje Sølvberg og Jan Thorsen. Jubileumsforestilling 75 år, 08.11.81

 


Utsnitt av lagbilde fra 1966. Horngruppa f.v. Jan Thorsen, Sigurd Vedvik og Atle Eldevik.

 


Utsnitt av lagbilde fra 1971. Horngruppa f.v. Sigurd Vedvik, Reidar Andal, Jan Thorsen og Atle Eldevik.

 


Utsnitt av lagbilde fra 1982. Horngruppa f.v. Sigurd Vedvik, Reidar Andal, Jan Thorsen og Atle Eldevik.